Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z jabłkami"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 484
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1316
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 353
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 484
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1316
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 353
Składniki
Cukier wsyp do miski, wkrusz drożdże. Dodaj roztrzepane jajka, zalej mlekiem, potem olejem. Składników nie mieszaj. Wstaw do lodówki na noc.
Rano wsyp mąkę, szczyptę soli i starannie wyrób ciasto. Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto. Jabłka obierz, pokrój w kostkę i rozsyp na cieście. Wierzch posyp przyprawą do jabłecznika.
Kruszonka: zagnieć kruszonki. Schłodzoną masę zetrzyj na tarce bezpośrednio na ciasto. Odstaw na 20 minut. Blachę wstaw do zimnego piekarnika. Włącz, piecz około 50 min w temp. 160°C.
Czas: 70 min. Cena porcji: 1,20 zł.Źródło: Relaks