Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam w internecie i właśnie go wypróbowałam. Uważam, że jest godny polecenia. Ciasto na deser po niedzielnym obiadku.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Składniki
Z miękkiej margaryny, mąki, serka, cukru waniliowego i proszku do pieczenia wyrobić ciasto. Podzielić je na 2 części.
Formę o wymiarach 26x30 cm wyłożyć papierem do wypieków.
Połowę ciasta wyłożyć na blaszkę. Można wcześniej rozwałkować lub wylepić ręcznie.
Jabłka obrać i podzielić na połówki. W miejsce wydrążenia pestek włożyć kilka rodzynek. Układać na ciasto wydrążeniem na dół. Na mojej blaszce zmieściło się 9 połówek.
Jeśli koś lubi jabłka można posypać cynamonem.
Rozwałkować drugą część ciasta i położyć na jabłka tak jak na zdjęciu.
Piec w temperaturze 200 st. C przez ca 30 min.
Cukier puder i śmietanę zagotować na wolnym ogniu. Gdy lekko zacznie tężec polukrować ciasto.
Z okrawków ciasta, które mi się zostało zrobiłam jeszcze kilka kruchych ciasteczek.
SMACZNEGO.