Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z kremem i truskawkami"
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 62
Polecam.
Odsłon: 6266
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 146
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 81
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 62
Polecam.
Odsłon: 6266
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 146
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 81
Składniki
Cukier utrzyj z żółtkami, dodaj margarynę i mąkę. Wymieszaj z ubitymi na sztywno białkami.
Ciasto podziel na dwie części – do jednej dosyp kakao. Rozlej na blasze: biały spód i ciemną górę. Piecz pół godziny w temp. 180°C.
Budyń waniliowy rozprowadź w mleku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Pół kostki masła utrzyj z dwoma żółtkami. Dołóż gęstniejący budyń i ubijaj, aż powstanie jednolita masa.
Truskawki umyj, przekrój na połówki. Rozłóż je na upieczonym placku i pokryj kremem. Wierzch posyp czekoladą i udekoruj owocami.
Czas przygotowania: 60 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax