Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z malinami w czekoladzie"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 220
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34595
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 220
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34595
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Składniki
Ciastka rozdrobnij blenderem, dodaj miękkie masło, miksuj do połączenia składników.
Dno oraz boki tortownicy wyłóż folią spożywczą. Na dnie formy oraz po bokach ugnieć równomiernie masę z ciemnych ciastek. Wstaw formę ze spodem do lodówki na czas szykowania masy.
W kąpieli wodnej stop białą czekoladę. Twaróg zmiel, np. w malakserze, wymieszaj dokładnie z mascarpone, dodaj rozpuszczoną białą czekoladę i jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno, do śmietany delikatnie wmieszaj masę serową. Dodaj połowę malin. Przelej na spód z ciasteczek, delikatnie wyrównaj wierzch.
Sernik wstaw na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem wierzch udekoruj polewą przygotowaną z 2 czekolad mlecznych, rozpuszczonych w gorącej kąpieli wodnej oraz świeżymi malinami i listkami mięty.
10 porcji, 40 min + czas schładzania; porcja: 410 kcal, cena: 1,30-1,60 zł.Źródło: Świat kobiety