Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 70
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 197
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 247
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 418
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 70
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 197
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 247
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 418
Składniki
Składniki na blaszkę 24/28 cm Dno blachy należy wyłożyć folią spożywczą, na nią poukładać połowę herbatników. Żelatynę zalać zimną wodą, w takiej ilości, aby ją zakryła, zamieszać i odstawić na 5 minut. Po tym czasie do napęczniałej żelatyny wlać 3/4 szklanki wrzątku. Mieszać, aż do rozpuszczenia. Do żelatyny dajemy dwie łyżki jogurtu, mieszamy (ma to na celu zahartowanie żelatyny) Następnie dodajemy na przemian pulpę z mango i jogurt. Mieszamy, aż składniki się połączą. Tężejącą masę wylewamy na herbatniki. Na masę z mango ponownie układamy herbatniki. Śmietankę 30% miksujemy z cukrem pudrem. Pod koniec dodajemy śmietanfixy. Ubitą wykładamy na herbatniki. Na śmietankę wylewamy tężejącą galaretkę. Odstawiamy w chłodne miejsce na dwie godziny.