Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 511
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1376
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 100
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 511
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1376
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 100
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli.
Dodajemy kolejno cukier, żółtka, przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao.
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy przygotowane ciasto.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30-40 minut.
Przygotowujemy masę: banany kroimy na mniejsze części, następnie miksujemy z masłem i cukrem na gładką masę. Dodajemy sok i skórkę z 1 cytryny.
Wystudzony biszkopt kroimy na dwie lub trzy części, nasączamy i przekładamy masą bananową. Gotowy tort smarujemy bitą śmietaną i posypujemy startą czekoladą.
No to teraz zjeść ! :> Smacznego.