Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z musem porzeczkowym

Ciasto z musem porzeczkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 12

Wypróbowany przepis na "Ciasto z musem porzeczkowym"

Składniki

  • 4 jajka
  • 5 łyżek cukru
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • pół łyżeczki proszku do piecze nia
  • pół łyżeczki octu. Mus: pół litra konfitury porzeczkowej
  • 5-6 łyżeczek żelatyny
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żółtka utrzyj z cukrem i 2 łyżkami gorącej wody na puszystą masę. Białka ubij na sztywną pianę. Do żółtek dodawaj na przemian po łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej, ubitą pianę oraz proszek do pieczenia i ocet. Wymieszaj.

  2. Ciasto wlej do tortownicy, piecz 15-20 min w temp. 180°C. Ostudź, przekrój na dwa blaty.

  3. Mus: żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Podgrzej, rozpuść. Konfiturę dokładnie wymieszaj z żelatyną. 2/3 musu posmaruj spód, przykryj drugim blatem, lekko dociśnij. Rozsmaruj resztę musu. Schłodź.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń