Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z olejem i jagodami"
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 839
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 22
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 56
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24259
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 839
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 22
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 56
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24259
Składniki
Do miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon. Wymieszaj. Jajka ubij z cukrem, stopniowo wlewaj olej, cały czas miksując. Dodaj mąkę, zmiksuj. Pod koniec dodaj umyte, osuszone i pokrojone owoce. Delikatnie wymieszaj. Wlej ciasto do natłuszczonej formy.
Białka ubij na sztywną pianę. Ubijając, stopniowo dodawaj cukier. Ciasto piecz 20 minut w temp. 180°C. Wyłóż na nie pianę, piecz jeszcze 25 minut.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień