Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z otrębami, jabłkami i bakaliami bez cukru

Ciasto z otrębami, jabłkami i bakaliami bez cukru

Autor:

Przepisów i artykułów: 146 Ocena: 1190

Dodano:

Odsłon: 2029

Przepyszne ciasto otrębowe słodzone stewią, z dużymi kawałkami jabłek, żurawiną i rodzynkami.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jabłka obieramy i kroimy na około 2 cm kawałki. Można je również zetrzeć, ale ja wolę w cieście większe kawałki.

    Margarynę ucieramy z jajkami, stewią i melasą. Dodamy jogurt, mąkę, otręby, proszek do pieczenia i dobrze mieszamy. Na końcu dodajemy jabłka i bakalie. Mieszamy delikatnie, aby nie połamać jabłek.

  2. Ciasto wykładamy do formy na keks. Ja używałam formy silikonowej, więc nie musiałam natłuszczać.

  3. Ciasto pieczemy w 180 stopniach ok 40-45 minut. Najlepiej sprawdzić wykałaczką czy ciasto jest już upieczone w środku.
    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

catha 27 sierpnia Super! Nigdy nie używałam krupczatki do takiego ciasta(tylko do kruchego), a jednak można. Na pewno wypróbuje:)Pozdrawiam sedrecznie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń