Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie do wykonania, świetne na upalne dni, bo bardzo lekkie
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 843
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 129
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9250
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 843
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 129
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9250
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Masło utrzeć do białości i stopniowo dodawać cukier, żółtka i sok z cytryny. Do masy dodać mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Miksować przez ok. 3 minuty. Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z ciastem.
Ciasto rozsmarować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Gęsto poukładać na wierzchu truskawki. Piec ok. 40-45 minut w temp. 170 st. C. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem. Smacznego! Czerwiec, 2010r.