Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 51
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24071
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 459
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 280
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 51
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24071
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 459
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 280
Składniki
Biszkopty posmarować od spodu powidłami i składać do siebie. Układać na blaszce jeden obok drugiego.
Gotujemy budyń z 1 łyżką cukru. Odstawiamy do wystygnięcia.
Miękkie masło miksujemy dodając stopniowo budyń.
Dwie galaretki rozpuszczamy w połowie porcji wody. Odstawiamy do wystudzenia.
Tężejące galaretki wlewamy do kremu i dokładnie miksujemy na jednolitą masę.
Krem wykładamy na biszkopty i schładzamy w lodówce.
Pozostałe dwie galaretki również rozpuszczamy w połowie porcji wody, a gdy zacznie gęstnieć wylewamy na krem i wstawiamy do lodówki.
Składniki polewy (z wyjątkiem żelatyny) zagotowujemy. Zestawiamy z ognia i łączymy z wcześniej namoczoną i rozpuszczoną żelatyną. Gęstniejącą polewą (musi być już prawie chłodna) polewamy ciasto. Ponownie wstawiamy do lodówki.
SMACZNEGO