Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z wiśniami i kruszonką dla wegan"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 237
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 20
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 237
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 20
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Składniki
Rozmroź wiśnie. Wrzuć do rondelka i zasyp połową szklanki cukru. Podgrzewaj na małym ogniu ok. 10 minut. Odsącz na sitku i poczekaj, aż wystygną.
Zmiksuj olej z 1/2 szklanki cukru. Wsyp mąkę i proszek do pieczenia. Dolej szklankę wody. Zmiksuj całość, by ciasto stało się gładkie. Rozłóż 2/3 ciasta na blasze (ok. 18 x 28 cm). Rozsyp na nim odsączone wiśnie. Pozostałe ciasto porwij na małe okruchy. Rozłóż na owocach. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wstaw blachę z ciastem i piecz 25-30 minut, aż kruszonka się zezłoci. Pokrój, gdy ostygnie.
Ciasto można przechowywać w pojemniku w lodówce przez 3-4 dni.
Jak to zrobić?
Dobrze wyrób ciasto. Będzie miało półpłynną konsystencję, więc wyrabiaj je robotem kuchennym, dodając powoli poszczególne .Źródło: Olivia