Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne cynamonowe ciasto w zdrowszej formie, bo na oleju. Ja dodatkowo do masy dodaję odrobinę otrębów oraz szczyptę kurkumy
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 73
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 73
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Jajka z cukrem ubijam na puszystą masę , a następnie dodaję resztę składników i mieszam do uzyskania jednolitej masy. Umyte śliwki, pestkuję. Blachę do pieczenia wykładam papierem,wylewam masę i układam śliwki. Użyłem blachy 23x23 ale spokojnie może być troszkę większa - ciasto wyszło wysokie.
Śliwki układam skórką na dół. Piekarnik rozgrzałem do 180 stopni i piekłem około 40 minut z termoobiegiem. Studziłem przy otwartych drzwiczkach. Śliwki rozmieściłem rzadko, żeby przypadała jedna na kawałek ciasta, ale spokojnie można ułożyć je gęściej.