Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto ziemniaczane"
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe dani...
Odsłon: 59
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 346
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe dani...
Odsłon: 59
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 346
Składniki
Dopilnuj, aby wszystkie były dobrze schłodzone. Mąkę posiekaj z masłem, dodaj wodę i sól, zagnieć ciasto, owiń je w folię spożywczą i włóż na godzinę do lodówki. Jajka zmiksuj ze śmietaną, dopraw lekko solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkuj i wyłóż nim nasmarowaną tłuszczem i oprószoną mąką formę, robiąc dość wysokie brzegi. Ciasto upiecz na lekko złoty kolor w nagrzanym do 200 °C piekarniku. Na podpieczone ciasto połóż plastry batatów. Całość zalej śmietaną z jajkami. Piecz dalej w temperaturze 180 °C przez 30 minut. Danie podawaj posypane ziołami i kawałkami orzechów.Źródło: Na żywo