Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Crumble rabarbarowo-truskawkowe"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 87
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7984
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 87
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7984
Składniki
Piekarnik nastawiamy na temperaturę 200oC. W czasie, kiedy się nagrzewa, przygotowujemy crumble. Rabarbar płuczemy, osuszamy, odcinamy końce, resztę kroimy w kostkę.
Truskawki myjemy, szypułki usuwamy. Mniejsze owoce kroimy na pół, większe na cztery części. Rabarbar i truskawki posypujemy cukrem kryształem, delikatnie mieszamy.
Mąkę, migdały i cukier trzcinowy mieszamy, dodajemy masło, chwilę siekamy nożem, a potem rozcieramy rękoma tak długo, aż powstaną okruszki.
Owoce wsypujemy do wysmarowanej masłem foremki i zasypujemy kruszonką. Pieczemy 35-40 minut, do zarumienienia ciasta, w temperaturze 180-190oC.
Czas przygotowania 65 minut. Cena jednej porcji około 1,90 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 134 kcal Białko 4,8 g/Tłuszcz 11 g/Węglowodany 31 gŹródło: Rewia