Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cukinia faszerowana"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34471
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 172
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34471
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 172
Składniki
Cukinie umyj i osusz. Odetnij kapelusze i je odłóż. Środki cukinii wydrąż łyżeczką, miąższ pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Pomidory natnij w kilku miejscach nożem, sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę. Następnie pokrój w kostkę. Pieczarki umyj, pokrój w plasterki. 2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, zeszklij od czasu do czasu mieszając. Dodaj mięso, smaż 10 min. Następnie dodaj pokrojone pomidory, zioła oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Smaż jeszcze 5 min. Na drugiej patelni na niewielkiej ilości oleju przesmaż pieczarki wraz z miąższem z cukinii. Przestudzone mięso wymieszaj z pieczarkami. Farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem. 3. Cukinie nadziej przygotowanym farszem i przykryj odciętymi kapeluszami. Żaroodporne naczynie posmaruj olejem. Ułóż w nim cukinie. Piecz 30-40 min w temp. 180°C. Na ok. 10 min przed końcem pieczenia farsz posyp startym serem.
<strong>: 70 min Porcja: 410 kilokalorii</strong>Źródło: Świat i Ludzie