Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cukinia z bakłażanem i frytkami"
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 27
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 60
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 2061
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 27
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 60
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 2061
Składniki
Cukinie umyj, osusz, przekrój na pół. Wydrąż miąższ, oprósz przyprawą Kucharek, ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Z bakłażana wydrąż pestki, pokrój, posyp solą, odstaw. Po 30 min opłucz. Obsmaż pokrojone mięso, dodaj bakłażana, cukinię, pomidor. Farsz przypraw, napełnij nim połówki cukini.
Ziemniaki drobniutko pokrój i obsmaż na oleju. Na napełnionych farszem połówkach cukini ułóż kawałki sera oraz ziemniaki.
Oprósz przyprawą do frytek. Zapiekaj pod przykryciem 60 min w temp. 180°C.
Przepis przysłała Agata Brzana z Iwonicza Zdroju</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie