Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cukinia z kurczakiem"
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 187
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 187
Składniki
Cukinie umyj, osusz, przekrój wzdłuż i wydrąż.
Mięso kurczaka zmiel lub drobniutko posiekaj. Solidnie oprósz solą, pieprzem i podsmaż na maśle na złoto. Zielony groszek i oczyszczoną fasolkę krótko podgotuj w posolonym wrzątku. Osącz.
Ziemniaka ugotowanego na półtwardo pokrój w słupki. Paprykę pokrojoną paseczki króciutko podsmaż na dużym ogniu. Połącz mięso z warzywami, dodaj kukurydzę i posiekaną natkę oraz mozzarellę. Delikatnie wymieszaj wszystkie .
W wydrążone cukinie powkładaj farsz. Na każdej połóż po kilka wiórków masła. Cukinie ułóż na natłuszczonej blasze.
Blachę wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C i zapiekaj około 25 minut.
ok. 80 min • Porcja 530 kcal • Koszt porcji ok. 2,10 zł • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie