Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cukinia z mozzarellą"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10507
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10507
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Składniki
Cukinie umyj, odetnij końce i przekrój w poprzek na pół. Potem wydrąż, pozostawiając cienką warstwę miąższu na spodzie. Włóż do osolonego wrzątku, gotuj 5 minut. Wyjmij, osusz. Pomidory umyj, odkrój 8 plasterków, resztę pokrój w kosteczkę.
Cebulę i czosnek obierz, grubo posiekaj, podsmaż na oliwie. Dodaj mięso i pomidory. Duś ok. 15 minut. Ser pokrój w kostkę. Wrzuć do farszu. Przypraw do smaku.
Cukinie napełnij farszem. Ustaw w formie. Przykryj plasterkami pomidorów. Posyp solą oraz posiekaną bazylią. Zapiekaj ok. 10 minut w temp. 180°C. Udekoruj.
porcje, 15 minŹródło: Naj