Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 180
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 155
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 92
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 180
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 155
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 92
Składniki
Cukinię umyj, wytrzyj do sucha. Odetnij końce, resztę pokrój w grubsze ukośne plasterki. Ostrożnie wydrąż je łyżeczką, pozostawiając cienką warstwę miąższu na spodzie. Plastry cukinii włóż do posolonego wrzątku. Gotuj 2–3 minuty. Wyjmij i osusz.
Cebulę i marchewkę obierz. Cebulę posiekaj, marchewkę pokrój w kosteczkę albo grubo zetrzyj.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż rozdrobnione warzywa. Mieszając, smaż je minutę. Potem dodaj mielone mięso. Smaż dalej, aż ładnie się zrumieni.
Mięsną masę zdejmij z ognia. Wymieszaj z żółtym serem. Przypraw do smaku suszonym tymiankiem, gałką oraz solą i pieprzem.
Farsz nałóż do przygotowanych plasterków cukinii. Ustaw je w żaroodpornym naczyniu. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Zapiekaj 25–30 minut. Posyp natką.Źródło: Naj