Do góry

Desery Przepis na:

Cukiniowe roladki z camembertem

Cukiniowe roladki z camembertem

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Cukiniowe roladki z camembertem"

Składniki

  • 3-4 młode cukinie
  • kilka łyżek bazyliowego pesto
  • 20 dag sera camembert
  • oliwa
  • sok z cytryny
  • 1-2 ząbki czosnku
  • orzeszki pini
  • sól
  • pieprz
  • pół pęczka bazylii
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukinie wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Odetnij końcówki. Za pomocą noża szczelinowego pokrój warzywa wzdłuż tak, by powstało 12 cienkich plastrów.

  2. Plastry cukinii skrop oliwą i oprósz solą. Piecz na grillu lub w piekarniku do miękkości. Następnie każdy plaster posmaruj sosem pesto. Ser pokrój na 12 kawałków. Każdy owiń plastrem ciepłej cukinii, w razie potrzeby zepnij wykałaczkami.

  3. Utrzyj kilka łyżek oliwy z łyżką soku z cytryny oraz czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem. Zrumień na suchej patelni 2-3 łyżki orzeszków. Roladki skrop sosem, posyp orzeszkami i liśćmi bazylii.

  4. Czas ok. 20 min; porcja – 290 kcal, cena 3 zł.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń