Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ćwikła chrzanowa"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 164
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 42
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 164
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 42
Składniki
Buraki wyszoruj. Włóż do rondla, zalej 2 litrami zimnej wody. Gotuj ok. 30 minut do miękkości. Odcedź, ostudź, obierz. Zetrzyj na tarce o małych oczkach. Osącz z nadmiaru soku.
Dodaj chrzan, sok z cytryny do smaku, przypraw cukrem i solą, wymieszaj. Wstaw do lodówki na kilka godzin (a najlepiej na noc). Ćwikłę przechowuj w lodówce do dwóch tygodniu. Możesz też napełnić nią słoiczki i zapasteryzować (5 minut).
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 4, cena za porcję 0,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie