Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cynamonowiec z cukinią"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 191
Polecam.
Odsłon: 896
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 201
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9309
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 191
Polecam.
Odsłon: 896
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 201
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9309
Składniki
Masło stop, przestudź. Cukinię oczyść, zetrzyj na tarce o małych otworkach. Jajka wbij do miseczki. Ubij je z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Potem dodaj stopione masło. Ubijaj jeszcze kilka minut. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj z solą, cynamonem oraz mielonymi orzechami.
Sypkie porcjami wsyp do ubijanej masy. Dołóż startą cuknię. Ciasto delikatnie wymieszaj łyżką.
Podłużną foremkę wyłóż pergaminem. Napełnij przygotowanym ciastem. Wierzch wygładź. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 80 minut. Wystudź w foremce, potem ostrożnie wyjmij.Źródło: Naj