Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cynamonowy torcik"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 67
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 33
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 67
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 33
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Składniki
porcji, czas ok. 70 min; porcja – 730 kcal, cena 2,10 zł.
Krok pierwszy . Całe jajka zmiksuj razem z 9 dag cukru oraz szczyptą soli. Dalej miksując, dolewaj 40 ml oleju. Osobno połącz mąkę z 2 łyżkami cynamonu oraz 3 łyżkami kakao, wymieszaj szpatułką.
Krok drugi . Sypkie dodaj do masy jajecznej, zmi ksuj z rumem. Przełóż do tortownicy (17 cm). Piecz 35 min w 160 st. Ostudź. Twaróg zmiksuj z kremówką, resztą cukru, łyżką cynamonu i 20 ml ajerkoniaku.
Krok trzeci . Korpus przekrój na trzy blaty, skrop pozostałym ajerkoniakiem. Na pierwszym blacie rozsmaruj dżem, nałóż 1/3 kremu. Przykryj drugim blatem. Posmaruj go dżemem i kolejną porcją kremu.
Krok czwarty. Połóż ostatni blat, lekko dociśnij. Resztę kremu serowego włóż do rękawa cukierniczego, wyciśnij ozdobne rozetki na wierzchu tortu. Boki obłóż waflo wymi rurkami. Tort po- syp resztą cynamonu.Źródło: Świat kobiety