Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka bardzo łatwe do zrobienia. Cytryna z miodem to dobrana para. Zawsze dobrze mieć w pudełku zapas ciastek dla tych gości, którzy nie przepadają za pierniczkami, korzennymi przyprawami.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Masło utrzeć z cukrem w miseczce. Dodać jajka, miód i sok z cytryny oraz otartą skórkę z cytryny. Cytrynę wcześniej dokładnie wyszorować, a najlepiej sparzyć. Dodać mąkę wymieszaną z sodą. Wyrobić ciasto. Najlepiej na stolnicy. Jeśli jest taka potrzeba można dodać jeszcze mąki, żeby ciasto ładnie się wyrobiło. Ciasto podzielić na cztery części i zrobić wałki. Każdy wałek podzielić na małe kawałki i zrobić kulki. Kulki obtaczać cukrem pudrem i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-30 min. Po wystudzeniu ciastka przełożyć do pudełka . Smacznego.