Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cytrynowe makówki"
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 42
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 116
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 456
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32644
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 88
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 127
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 42
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 116
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 456
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32644
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 88
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 127
Składniki
Całe migdały namocz we wrzątku, obierz z łupin i posiekaj. ciasta podziel na pół. Połącz ze sobą mielone i siekane migdały, wiórki kokosowe oraz mak. Całość dokładnie wymieszaj. Białka ubij, dosyp cukier i zmiksuj z jajkami. Kolejno dodaj sypkie . Przelej ciasto do foremki (23x28cm) i piecz 20 minut w 170°C. To samo zrób z drugim blatem. Wyciśnij sok z cytryny i połącz go z mlekiem. Dosyp budyń i cały czas mieszając, zagotuj całość z cukrem białym i waniliowym. Na koniec utrzyj miękkie masło i dodaj do masy budyniowej. Dobrze wymieszanym kremem przełóż upieczone blaty ciasta.
Wierzch polej podgrzanym, płynnym lukrem cytrynowym i udekoruj całymi migdałami oraz ozdobnymi, cukierniczymi złotymi kulkami.Źródło: Super TV