Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cytrynowy tort z migdałami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 66
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 66
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Białka z 6 jaj ubij na sztywno ze szczyptą soli, żółtka utrzyj z cukrem. Mąki i żółtka wymieszaj trzepaczką, dodaj ubite białka i wymieszaj. Ciasto piecz w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia 35-40 min w 180oC.
Zagotuj sok z cytryny z cukrem, dodaj mąkę wymieszaną z niewielką ilością zimnej wody. Zdejmij budyń z ognia i wystudź. Gotowe ciasto przetnij na pół w poziomie. Dolną część posmaruj budyniem i wstaw do lodówki na 30 min. Śmietanę ubij z 2 łyżkami pudru.
Twaróg wymieszaj z miąższem z wanilii, skórką z cytryny i resztą pudru, dodaj żelatynę rozpuszczoną w letniej wodzie. Połącz ze śmietaną. Rozsmaruj na cytrynowej masie i wstaw do lodówki na 30 min.
Białka ubij z łyżką pudru. Rozsmaruj na drugiej połowie ciasta, obsyp migdałami i „grilluj” 4-6 min. Wyjmij, ostudź i przykryj ciasto z kremem.
Czas przygotowania: 120 minut. Poziom: trudnyŹródło: TV14