Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowa delicja"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 755
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1803
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 275
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 755
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1803
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 275
Składniki
Do jednej miski wsypujemy mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz kakao, dokładnie mieszamy. Do drugiej miski wlewamy mleko, jajka, olej i roztrzepujemy za pomocą trzepaczki. z obu misek łączymy ze sobą i mieszamy, aby powstała gładka masa. Przelewamy ją do posmarowanej tłuszczem i mąką tortownicy lub do formy na babkę bez sztycy w środku.
Gruszki dokładnie myjemy, suszymy (możemy też obrać ze skórki, ale zostawmy ogonki) i w całości wciskamy w czekoladowe ciasto. Pieczemy w 180oC ok. 35–40 minut.
Po wyjęciu z piekarnika ciasto zostawiamy do wystygnięcia. Kiedy będzie zimne, posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy listkami mięty. W każdej porcji powinien być kawałek gruszki.
Czas przygotowania 65 minut. Cena porcji ok. 0,90 zł.
Wartość odżywcza porcji 250 kcal Białko 4 g/Tłuszcz 15 g/Węglowodany 26 gŹródło: Rewia