Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czekoladowe ciasteczka-zegary"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 294
Polecam.
Odsłon: 766
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36308
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 428
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 294
Polecam.
Odsłon: 766
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36308
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 428
Składniki
Masło ucieram z cukrem, dodaję mąkę z ka kao oraz szczyptę soli. Wbijam jajko, zagniatam ciasto. Owijam w folię, schładzam ok. 30 min w lodówce. Partiami rozwałkowuję na grubość ok. 1/2 cm. Robię to pomiędzy arkuszami papieru do pieczenia, wtedy nie muszę już podsypywać ciasta mąką.
Wycinam kółka, układam na blasze wyłożonej papierem, piekę w 180°C ok. 10 min, studzę. Białko (ze sparzonego jaja) ucieram z kilkoma kroplami soku z cytryny i cukrem na gładki lukier. Cukier dodaję na wyczucie – lukier musi być gęsty. Dekoruję nim ciastka i ozdabiam posypkami.Źródło: Kobieta i życie