Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowe ciasto z mąki gryczanej z soczystą gruszką. Miękkie i wilgotne, z dodatkiem kakao i cynamonu. Uczta dla podniebienia zapewniam!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 904
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 210
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 904
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 210
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Składniki
Mąkę przesiewamy z kakao i proszkiem do pieczenia. Gruszki kroimy w drobną kostkę i mieszamy w cynamonie, odstawiamy.
Miękkie masło z cukrem/słodzikiem ucieramy do powstania puszystej i jasnej masy. Następnie dodajemy po jednym jajku ciągle ucierając. Na koniec do masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy na małych obrotach do połączenia składników.
Wsypujemy gruszki, mieszamy łyżką i wlewamy masę do formy (20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. (Efekt jaśniejszego spodu, to sok puszczony przez gruszki, a nie niedopieczone ciasto.)