Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czekoladowe ciasto z burakami"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 120
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 718
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 33
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 393
Polecam.
Odsłon: 457
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 120
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 718
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 33
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 393
Polecam.
Odsłon: 457
Składniki
W misce mieszam przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia i cukier. Miksuję blenderem buraki, jajka i olej na gładkie purée. Stopniowo dodaję mąkę z innymi suchymi składnikami, dokładnie mieszam.
Czekoladę ścieram na tarce o grubych oczkach i dodaję do masy, mieszam. Gotowe ciasto przekładam do wyłożonej papierem do pieczenia blachy i piekę 40–45 minut w 160–170oC do tzw. suchego patyczka.
Gdy upieczone ciasto wystygnie, posypuję cukrem pudrem. W wersji bardziej wykwintnej ozdabiam placek polewą czekoladową i posiekanymi orzechami włoskimi.Źródło: Rewia