Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowe gębusie

Czekoladowe gębusie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2425 Ocena: 16075

Dodano:

Odsłon: 4046

Delikatne, smaczne ciasteczka do kawki.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie ciasta:
    Zagotować wodę z masłem , dodać połamana czekoladę i szczyptę soli. Następnie wsypać mąkę z kakao , ucierać energicznie aż ciasto zacznie odstawać od ścianek naczynia.

  2. Ostudzić i wbijać kolejna jaja , cały czas ucierając.

  3. Nakładać na blachę wyłożona pergaminem placuszki łyżką lub workiem cukierniczym. Piec w temperaturze 170 stopni 20 minut. Ostudzić i przekładać gotowe ciastka masą czekoladową.
    Wykonanie masy czekoladowej:
    Czekolady rozpuścić z mlekiem, żelatynę rozpuścić w ¼ szklance wody. Serek mascerpone rozetrzeć i dodać śmietankę ubitą z cukrem oraz rozpuszczoną czekoladą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń