Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 318
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5094
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32697
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 356
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 270
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 318
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5094
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32697
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 356
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 270
Składniki
Ciasto: w ciepłym mleku rozpuść drożdże ze szczyptą cukru i mąki. Odstaw na 10 minut. Przesiej mąkę, kakao i sól. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Miksując, wsypuj powoli mąkę i wlewaj mleko z drożdżami. Dodaj rozpuszczone masło i wódkę. Wyrabiaj, aż ciasto zacznie odchodzić od ręki. Posyp mąką, przykryj i zostaw do wyrośnięcia na 1,5 godz.
Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 2 cm i szklanką zanurzaną w mące wytnij obręcze. Pączki smaż na głębokim oleju z obu stron. Ułóż je na ręczniku papierowym, by odsączyć tłuszcz. Jeszcze ciepłe nadziej konfiturą.
Żelatynę zalej wrzątkiem i dokładnie wymieszaj. Gdy się rozpuści, dodaj ją do śmietanki podgrzanej z czekoladą i cukrem. Całość wymieszaj, a gdy lekko zgęstnieje, polej pączki. Posyp od razu posiekanymi pistacjami.Źródło: Naj