Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowe torciki

Czekoladowe torciki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Czekoladowe torciki"

Składniki

  • 20 dag mąki
  • 10 dag masła
  • 10 dag cukru pudru
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 4 żółtka
  • łyżka proszku do pieczenia
  • łyżka kakao. Krem: szklanka śmietany
  • łyżka żelatyny
  • 10 dag białej czekolady
  • pół szklanki ajerkoniaku
  • miąższ z 1 laski wanilii. Przygotowanie:
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Śmietanę wlej do garnka i stale mieszając, zagotuj. Żelatynę rozpuść w ciepłej wodzie i dodaj do śmietany. Do masy śmietanowej wrzuć kawałki czekolady, miąższ z wanilii i wlej ajerkoniak. Całość zmiksuj i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.

  2. Masło utrzyj z cukrem, dodaj żółtka i ubij sztywną masę. Kakao, sodę i proszek do pieczenia wsyp do mąki. Połącz i ostrożnie wymieszaj z masą z żółtek. Foremki wysmaruj masłem i obsyp mąką.

  3. Napełnij ciastem i wstaw do piekarnika. Piecz 25 minut w temp. 180 °C. Torciki wyjmij z foremek. Za pomocą noża wykrój z nich środek. Schłodzonym kremem wypełnij torciki.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń