Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszniutkie ciasto rozpływa się w ustach. Karnawał czas zacząć!!
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Ciasto: Margarynę, wodę, cukier waniliowy, kakao, cukier zagotowujemy. Studzimy. Do zimnej masy dodajemy żółtka i 1 jajo, mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Miksujemy. Na końcu dodajemy pianę ubitą z pięciu białek. Pieczemy w formie 25/ 36 w 180 stopniach przez 40 minut.
Śnieżka: Śnieżki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Do jednej dajemy tężejącą galaretkę kiwi rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody, a do drugiej dajemy tężejącą galaretkę pomarańczową. Na ciasto wykładamy najpierw jedną śnieżkę, a na nią drugą w dowolnej kolejności. Potrzepujemy wiórkami czekoladowymi.