Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowiec. Puszysty i lekki"
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5195
Tą zupę pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa, bardzo jej nie lubiłyśmy. Raze...
Odsłon: 17
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 19
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 71
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5195
Tą zupę pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa, bardzo jej nie lubiłyśmy. Raze...
Odsłon: 17
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 19
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 71
Składniki
W garnku na ogniu rozpuść 200 g cukru w kawie. Wrzuć posiekaną czekoladę, rozpuść. Zdejmij z ognia, dodaj kakao i aromat, wymieszaj. Dodaj żółtka, zmiksuj, wsyp mąkę, zmiksuj. Białka ubij z solą, pod koniec wsypując resztę cukru.
Delikatnie wmieszaj do masy czekoladowej. Ciasto wlej do tortownicy o śr. 25 cm, wyłożonej na dnie papierem do pieczenia, a po bokach natłuszczonej masłem. Tortownicę wstaw do większego naczynia i nalej do niego gorącą wodę do wysokości ok. 2 cm. Piecz ok. 35 min w 180oC.
Zrób polewę: w rondelku zagotuj śmietanę, dodaj miód oraz czekoladę. Mieszaj do rozpuszczenia. Ostudź, polej ciasto.Źródło: Świat kobiety