Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowy mus z truskawkami"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 23
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 37
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 89
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 23
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 37
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 89
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Składniki
Truskawki pokrój i skrop likierem. Wstaw do lodówki (minimum 10 minut).
Mikserem wymieszaj twarożek z cukrem. Dodaj rozpuszczoną czekoladę, skórkę i esencję. Wymieszaj.
Pokrusz herbatniki i przesyp do dwóch pucharków. Nałóż czekoladowy twarożek. Wstaw do lodówki.
Czekoladę w kawałku drobno pokrój i rozpuść na parze. Lekko ją ostudź i przełóż do małej plastikowej torebki. Utnij nożyczkami jeden róg torebki (dziurka powinna być mała).
Ułóż na blacie kawałek papieru do pieczenia. Wyciskaj czekoladę na papier, tak aby powstały dwa ażurowe serca (dopasuj ich wielkość do pucharków). Pozostaw, aby ostygły i stężały.
Tuż przed podaniem udekoruj pucharki nasączonymi likierem truskawkami i czekoladowymi sercami.Źródło: Olivia