Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czekoladowy przekładaniec"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 236
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 172
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 236
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 172
Składniki
Orzechy posiekaj. W formie na papierze ułóż herbatniki. Puszkę mleka gotuj dwie godziny, schłodź. Masę wyłóż na herbatniki i posyp połową orzechów. Miód, syrop klonowy, wodę i cukier podgrzej, mieszaj. Białka ubij, wlej miodowy syrop, mieszaj. Masę wyłóż na ciasto.
Rozpuść margarynę, dodaj połamaną czekoladę, wylej na ciasto. Przykryj herbatnikami, wyłóż drugą warstwę masy kajmakowej, posyp resztą orzechów i wylej 1/3 polewy czekoladowej. Ułóż herbatniki i polej resztą polewy. Udekoruj.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień