Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowy przekładaniec z malinami"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 217
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 129
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 217
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 129
Składniki
Czas przygotowania 75 minut. Cena porcji ok. 2,20 zł
Wartość odżywcza porcji 370 kcal Białko 8 g/Tłuszcz 21 g/Węglowodany 34 g
Jajka wybijamy do miski, dodajemy cukier, cukier waniliowy i ubijamy na puszystą masę. Mieszamy mąkę, kakao i proszek do pieczenia i stopniowo łączymy z masą, a następnie przekładamy ją na wyłożoną papierem do pieczenia prostokątną blachę. Pieczemy 12–15 minut w 200oC.
Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie. Ubijamy 250 g śmietany kremówki i pod koniec dodajemy cukier waniliowy. Stopniowo łączymy z serkiem mascarpone, likierem migdałowym i żelatyną, miksujemy.
Ostudzony biszkopt przekrawamy na pół. Na jedną część wykładamy maliny i smarujemy kremem. Przykrywamy ją drugim blatem, lekko dociskamy. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Rozkruszamy ciasteczka migdałowe.
Podgrzewamy 50 ml śmietany kremówki i rozpuszczamy w niej czekoladę. Ostudzoną polewą smarujemy górę ciasta, wyrównujemy. Dla dekoracji posypujemy rozkruszonymi ciastkami migdałowymi. Wstawiamy do lodówki na pół godziny.Źródło: Rewia