Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czekoladowy torcik z nerkowcami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 85
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 108
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 85
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 108
Składniki
Żółtka ubij na puch z jedną połową cukru, a białka z drugą na lśniącą sztywną pianę.
Do ubitych żółtek dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, orzechy, przesiane kakao i tartą czekoladę. Wymieszaj dokładnie. Na końcu wmieszaj delikatnie pianę z białek. 3 Trzy blachy wyłóż papierem do pieczenia. Na każdym narysuj koła o średnicy 24 cm. Następnie podziel ciasto na trzy części i rozsmaruj na kołach. Piecz w 180°C około 20 minut. Upieczone zdejmij z blachy i odłóż do wystygnięcia. Ostrożnie oderwij papier.
Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem i waniliowym. Dodawaj partiami ugotowany budyń. Pod koniec dodaj rum i tarte nerkowce. Krem podziel na 3 części, posmaruj każdy placek, sklej, wstaw do lodówki do stężenia.
Wierzch udekoruj roztopioną czekoladą i orzechami.
ok. 80 minut
Porcja ok. 285 kcal
Koszt porcji ok. 1,90 zł
Przepis na 16 porcjiŹródło: Kobieta i życie