Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czerwona kapusta z owocami"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 127
Polecam.
Odsłon: 205
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 49
...ale pyszny.
Odsłon: 111
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 127
Polecam.
Odsłon: 205
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 49
...ale pyszny.
Odsłon: 111
Składniki
Czerwoną kapustę oczyść i drobno poszatkuj. Szalotki obierz, pokrój w kosteczkę. Połącz w misce z kapustą. Dodaj olej, cukier, ocet, sok wyciśnięty z limonki oraz sól do smaku, wymieszaj. Odstaw na godzinę do lodówki.
Pomarańczę obierz, podziel na cząstki, usuń błonki. Miąższ rozdrobnij. Pokrój w paski morele. Figi umyj, pokrój na ćwiartki. Obierz granat, wyjmij ziarenka. Dodaj do sałatki razem z morelami, wymieszaj. Ozdób cząstkami fig, pomarańczy i ziołami.
porcji czas ok. 35 min; porcja – 180 kcal, cena 1,50 zł.Źródło: Świat kobiety