Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 40
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 109
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 25
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 40
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 109
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 25
Składniki
Wlej śmietanę 12 proc. do rondla, dodaj żelatynę i pozostaw do spęcznienia. Następnie podgrzej śmietanę, aż żelatyna delikatnie się rozpuści i odstaw na chwilę do ostygnięcia.
Zmiksuj buraki blenderem, wymieszaj ze śmietaną 22 proc. i łyżeczką tartego chrzanu.
Do kremu z buraków dodaj żelatynę ze śmietaną i dopraw solą. Mus buraczkowy przelej do mniejszych miseczek i odstaw do lodówki.
Gdy pianka będzie wystarczająco sztywna, udekoruj łyżką śmietany 18 proc. i gałązką koperku. Podawaj z grzankami.
Czas przygotowania: 45 minut 220 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień