Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Delikatna pavlova z figami"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 183
Polecam.
Odsłon: 868
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 165
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9278
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 183
Polecam.
Odsłon: 868
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 165
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9278
Składniki
Białka ubij na sztywno. Podczas ubijania stopniowo (po łyżeczce) dodawaj fruktozy. Na koniec wlej łyżeczkę octu, wsyp mąkę i wymieszaj. Pianę wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, formując krążek wielkości talerza.
Wstaw do nagrzanego piekarnika. Trzymaj w temperaturze 180 stopni przez 5 minut, a potem w temperaturze 150 stopni C przez ok. 1,5 godziny (sprawdzaj co jakiś czas, czy beza nie brązowieje). Zostaw ją do ostygnięcia w uchylonym piekarniku.
Serek marscarpone zmiksuj z mlekiem i esencją waniliową (krem nie musi być słodki). Figi umyj, pokrój na ćwiartki. Krem wyłóż delikatnie na bezę, udekoruj figami.
• 1 godzina 40 minut + czas stygnięcia • dla 6–8 osób • cena 22 złŹródło: Show