Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Delikatny pasztet świąteczny"
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 75
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 525
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 1049
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 65
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 22
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 75
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 525
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 1049
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 65
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 22
Składniki
140 min • Porcja 290 kcal • Koszt porcji 1,40 zł • Przepis na 16-18 porcji
Mięso kroję w kawałki, zalewam wodą, dodaję liście laurowe, ziele, kostkę rosołową. Gotuję ok. 45 min.
Wrzucam oczyszczone wątróbki i gotuję 15 min. Cebule pokrojone w kostkę szklę na oleju.
Mięso i wątróbkę mielę dwa razy. Dodaję żurawinę, jajka, kaszkę, cebule, zimny wywar, sól, majeranek, czubrycę, mieszam.
Masę wkładam do formy wyłożonej pergaminem, wierzch smaruję olejem. Piekę godzinę w temp. 180oC.
Elżbieta Pawelec z ElblągaŹródło: Kobieta i życie