Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sernik nie jest trudnym do wykonania, a efektem naszej pracy jest puszysty smakołyk, który rozpływa się w ustach... :]
Z pięciu pierwszych składników zagniatamy ciasto(* można dodać łyżkę śmietany) i wkładamy je do lodówki na 10 min; po upływie czasu, ciasto wykładamy na natłuszczoną blachę( obklejamy dodatkowo brzegi brytfanny ciastem) i nakłuwamy je widelcem
Kolejne siedem składników łączymy w jednej misce i miksujemy do uzyskania jednolitej masy; następnie wylewamy całość na ciasto (masa jest dosyć rzadka)
Ciasto wkładamy do piekarnika na 90 min w temp. 170*C ---> 15 minut przed końcem pieczenia, ubijamy białka z cukrem i wylewamy na sernik- wyrównujemy całość i nadal pieczemy. Po ostygnięciu, na cieście powinna się pojawić "rosa" :)
Sernik jest prosty, bez zbędnego krzątania się koło niego, a doznania smakowe...
Odsłon: 74452
Sernik pieczony na herbatnikach, z serem wiaderkowym i serkiem mascarpone. De...
Odsłon: 30247
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 342
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 701
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 556
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 18107
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 342
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 701
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 556
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 18107
Składniki
Z pięciu pierwszych składników zagniatamy ciasto(* można dodać łyżkę śmietany) i wkładamy je do lodówki na 10 min; po upływie czasu, ciasto wykładamy na natłuszczoną blachę( obklejamy dodatkowo brzegi brytfanny ciastem) i nakłuwamy je widelcem
Kolejne siedem składników łączymy w jednej misce i miksujemy do uzyskania jednolitej masy; następnie wylewamy całość na ciasto (masa jest dosyć rzadka)
Ciasto wkładamy do piekarnika na 90 min w temp. 170*C ---> 15 minut przed końcem pieczenia, ubijamy białka z cukrem i wylewamy na sernik- wyrównujemy całość i nadal pieczemy. Po ostygnięciu, na cieście powinna się pojawić "rosa" :)
Przepisy Desery
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Desery
Sernik pieczony na jogurtach
Desery
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 207
deser z domową granolą
Coś na słodko =)
Odsłon: 106