Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Deser biszkoptowy"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6510
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 141
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 825
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6510
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 141
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 825
Składniki
Wymieszaj w misce twaróg, kwaśną śmietanę, mleko, cukier i miąższ z laski wanilii. Podłużną formę (na keks) wyłóż papierem do pieczenia, a następnie jasnymi biszkoptami. Następnie pokrop je lekko rumem.
Odcedź morele. Pokrój je na mniejsze kawałki i odłóż część do dekoracji. Usztywniacz do żelatyny przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Od razu wmieszaj go do kremu twarogowego.
Jedną trzecią kremu wlej do formy i ułóż kawałki moreli. Zalej drugą częścią kremu i ułóż ciemne biszkopty. Na wierzch wyłóż resztę kremu i jasne biszkopty.
Wstaw deser do lodówki. Śmietanę ubij. Napełnij nią worek cukierniczy z końcówką z gwiazdki i udekoruj deser. Ułóż kawałki moreli, posyp czekoladą.
Czas przygotowania: ok. 40 minut. Cena porcji: ok. 4 zł. Kalorie: porcja 158 kcal.Źródło: Na żywo