Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Deser clafoutis"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 52
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 44
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 52
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 44
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Czereśnie umyj w zimnej wodzie i usuń pestki.
Przełóż do miseczki razem z opłukanymi borówkami. Dodaj wiśniówkę i 2 łyżki cukru. Wymieszaj.
Do naczynia przesiej mąkę, dodaj resztę cukru białego, cały waniliowy oraz skórkę z limonki i szczyptę soli.
Połącz z kremówką i mlekiem.
Na koniec wlej zmiksowane na puszystą masę jajka i wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
W natłuszczonej i obsypanej bułką tartą formie ułóż owoce. Zalej je ciastem i wstaw do piekarnika (180°C). Piecz około 40 minut.
Czas przygotowania: 60 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 280. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax