Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Deser dla czekoladoholików – słodki, lekki, kremowy"
...ale pyszny.
Odsłon: 724
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 86
Polecam.
Odsłon: 632
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 369
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 170
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5143
...ale pyszny.
Odsłon: 724
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 86
Polecam.
Odsłon: 632
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 369
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 170
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5143
Składniki
Czekolady połam na małe kawałki. Mleko zagotuj. Zdejmij z ognia, wrzuć czekolady, mieszając rozpuść.
Ostudź. Kremówkę ubij z cukrem pudrem. Białka ubij osobno, dodaj do kremówki, delikatnie połącz. Miksuj na najniższych obrotach, wlewając czekoladę. Wymieszaj na gładki krem.
Foremkę na comber (długości 26,5 cm i pojemności 900 ml) wyłóż folią spożywczą. Wlej masę czekoladową, na wierzchu ułóż biszkopty spodem do góry.
Wstaw do lodówki na minimum kilka godzin (najlepiej na noc). Deser wyłóż na paterę do góry dnem. Udekoruj czekoladami, mandarynkami i ciasteczkami.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie