Do góry

Desery Przepis na:

Deser owocowy z pieczonym musli

Deser owocowy z pieczonym musli

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Deser owocowy z pieczonym musli"

Składniki

  • 60 dag mrożonych truskawek
  • 450 ml śmie tany kremówki
  • 3 łyżki miodu
  • 6 łyżek whisky
  • listki melisy. Musli: 2 szklanki płatków owsianych
  • 2 szklanki ulubionych bakalii
  • pestek i nasion
  • 1/3 szklanki płynnego miodu
  • 3 łyżki oleju
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Musli: miód lekko podgrzej, wymieszaj z olejem. Wsyp płatki owsiane i bakalie, wymieszaj. Masę rozsmaruj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 15 min w 170°C.

  2. Truskawki lekko rozmroź, podziel na kawałki. Na patelni podgrzej miód z whisky na jednolity sos. Włóż truskawki, podgrzewaj kilka minut, aż się skarmelizują.

  3. Truskawki ułóż w wysokich szklankach, podlej niewielką ilością powstałego sosu. Ułóż warstwę ostudzonego musli. Śmietanę ubij, wyłóż na deser. Udekoruj truskawkami, listkiem melisy i odrobiną musli.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń