Do góry

Desery Przepis na:

Deser Rafaello

Deser Rafaello

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2505

Dodano:

Odsłon: 2402

Jak mamy ochotę na coś słodkiego, a nie chce nam się piec, możemy przyrządzić deser. Ten deser uwielbiam, bo jest mocno kokosowy, a ja uwielbiam kokos :) Skutecznie poprawia mój nastrój – oczywiście na lepsze :)

Składniki

  • Podłużne biszkopty - ok. 100 g
  • Wiórki kokosowe - 50 g
  • Mleko - 150 ml
  • Śmietana 30% - 100 ml
  • Likier kokosowy - 60 ml
  • Mascarpone - 250 g
  • Żółtko - 2 szt.
  • Czekolada biała - 50 g
  • Cukier puder - 3 łyżki
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Deser Rafaello

Przygotowanie

  1. Wiórki prażymy na patelni do uzyskania złotego koloru, zostawiamy do ostygnięcia. Żółtka ucieramy z cukrem, śmietanę ubijamy. Do żółtek dodajemy serek mascarpone, miksujemy do połączenia składników, dodajemy ubitą śmietanę, miksujemy. Do miski wlewamy mleko z likierem kokosowym i namaczamy biszkopty. Układamy je w pucharkach, na nie porcję kremu, posypujemy wiórkami i tartą czekoladą. Następnie dajemy kolejną porcję biszkoptów, kremu, wiórek, czekolady i zakańczamy wiórkami. Pucharki przykrywamy folią spożywczą i chłodzimy przynajmniej 3 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń